پیرگوشی چیست

پیرگوشی چیست

پیرگوشی چیست

پیرگوشی: علل، عوامل و درمان

کاهش شنوایی مربوط به سن (همچنین به عنوان پیرگوشی شناخته می شود) کاهش توانایی شنوایی است که با افزایش سن اتفاق می افتد. در بیشتر موارد، کم شنوایی هر دو گوش را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری می تواند از اوایل سی یا چهل سالگی فرد شروع شود و با گذشت زمان به تدریج بدتر شود. این یک مشکل رایج است که به پیری مرتبط است.

از هر 3 بزرگسال بالای 65 سال یک نفر دچار کم شنوایی است. به دلیل تغییر تدریجی شنوایی، برخی افراد در ابتدا از این تغییر آگاهی ندارند. کاهش شنوایی مربوط به سن، ابتدا بر توانایی شنیدن صداهای با فرکانس بالا، مانند گفتار، تأثیر می گذارد. افراد مبتلا به طور فزاینده ای درک مطالب دیگران دشوار می شوند، به ویژه هنگامی که در پس زمینه سر و صدا وجود دارد (مانند یک مهمانی).

 با این حال، از آنجا که کم شنوایی تدریجی است، بسیاری از مردم نمی دانند که مانند گذشته نمی توانند بشنوند. آنها ممکن است صدای تلویزیون را افزایش دهند یا بلندتر شروع به صحبت کنند بدون اینکه از آن آگاهی داشته باشند. با بدتر شدن کاهش شنوایی، فرکانس های بیشتری از صدا را تحت تأثیر قرار می دهد و شنیدن چیزی بیش از گفتار را دشوار می کند. تعیین محل تولید صدا و شناسایی منبع آن چالش برانگیزتر می شود.

برخی از افراد مبتلا همچنین احساس زنگ زدن در گوش (وزوز گوش) یا سرگیجه و مشکلات تعادل (presbystasis) را تجربه می کنند. کاهش شنوایی مربوط به سن، اغلب کیفیت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می دهد. از آنجا که افراد مبتلا در درک گفتار مشکل دارند، این شرایط بر توانایی آنها در برقراری ارتباط تأثیر می گذارد. این می تواند به انزوای اجتماعی، افسردگی و از بین رفتن عزت نفس کمک کند. اگر افراد نتوانند زنگ هشدار دود، بوق ماشین و سایر صداهایی را که مردم را از موقعیت های خطرناک آگاه می کنند، از بین ببرند، باعث کاهش ایمنی می شود. کاهش شنوایی مربوط به سن یکی از رایج ترین شرایط سلامتی است که بزرگسالان مسن را درگیر می کند. ده ها میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند. در ایالات متحده تخمین زده می شود که یک سوم افراد بالای 65 سال و نیمی از افراد بالای 85 سال مشکل کاهش شنوایی داشته باشند.

چه عواملی باعث کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن می شود؟

کاهش شنوایی مربوط به سن ممکن است دلایل زیادی داشته باشد. بیشتر اوقات به دلیل تغییر در درون گوش داخلی (شایع ترین)، درون گوش میانی و در امتداد مسیرهای عصبی به مغز اتفاق می افتد. دلایل کاهش شنوایی مربوط به سن پیچیده است. این وضعیت از ترکیبی از عوامل ژنتیکی ، محیطی و سبک زندگی حاصل می شود که بسیاری از آنها شناسایی نشده اند. کاهش شنوایی مربوط به سن معمولاً با تغییراتی در گوش داخلی همراه است، جایی که امواج صوتی به تکانه های عصبی که به مغز ارسال می شوند تبدیل می شوند. با این حال، همچنین می تواند با مسیرهای عصبی همراه باشد که اطلاعات صوتی را در مغز یا تغییرات در لاله گوش یا استخوان های کوچک در گوش میانی حمل می کنند. در بیشتر موارد، علت دقیق این تغییرات مشخص نیست. موارد دیگری که بر کاهش شنوایی مربوط به سن تأثیر می گذارد:

  • قرار گرفتن مداوم در معرض سر و صدای زیاد (مانند موسیقی یا سر و صدای مربوط به کار)
  • از بین رفتن سلولهای مو (گیرنده های حسی گوش داخلی)
  • عوامل وراثتی
  • افزایش سن
  • بیماری های مختلف، مانند بیماری های قلبی یا دیابت
  • عوارض جانبی برخی از داروها مانند آسپرین و آنتی بیوتیک های خاص

پیرگوشی چیست

نقش وراثت در مشکلات شنوایی مربوط به افزایش سن

کم شنوایی مربوط به سن به طور معمول الگوی مشخصی از وراثت ندارد، اگرچه بسیاری از افراد مبتلا سابقه خانوادگی این بیماری را گزارش می کنند. مطالعات نشان می دهد افرادی که دارای خویشاوندان نزدیک با کم شنوایی شدید مرتبط با سن هستند، با افزایش سن، خطر ابتلا به کم شنوایی شدید در آنها افزایش می یابد. با این حال، تشخیص اینکه آیا کاهش شنوایی مربوط به سن در خانواده به ارث می رسد ، دشوار است، زیرا این وضعیت در جمعیت عمومی بسیار شایع است.

علائم کاهش شنوایی مربوط به سن چیست؟

موارد زیر شایع ترین علائم کاهش شنوایی مربوط به سن است:

  • گفتار دیگران گنگ یا مبهم به نظر می رسد
  • تشخیص صداهای با صدای بلند ، مانند “س” یا “ت” دشوار است
  • درک مکالمات دشوار است، به ویژه هنگامی که در پس زمینه سر و صدا وجود دارد
  • شنیدن صدای مردان راحت تر از زنان است
  • برخی از صداها بیش از حد بلند و آزار دهنده به نظر می رسند
  • وزوز گوش (صدای زنگ در گوش) ممکن است در یک یا هر دو گوش ایجاد شود
  • علائم کاهش شنوایی مربوط به سن ممکن است مانند سایر شرایط یا مشکلات پزشکی باشد. برای تشخیص، همیشه با یک متخصص شنوایی مشورت کنید. در صورتی­که احساس می­کنید دچار این علایم شده ­اید، از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.

کم شنوایی مربوط به سن چگونه تشخیص داده می شود؟

ارائه دهنده خدمات درمانی برای بررسی در مجرای گوش خارجی و نگاه به طبل گوش از یک اتوسکوپ استفاده می کند. به دنبال آسیب به طبل گوش، انسداد مجرای گوش از اشیا خارجی یا موم گوش تحت تأثیر التهاب یا عفونت خواهد بود. برای انجام شنوایی سنجی ممکن است به یک متخصص شنوایی، شنوایی شناس ارجاع شوید. شنوایی سنجی آزمایشی است که در آن صداها از طریق هدفون، به طور همزمان به یک گوش پخش می شوند. از شما خواسته می شود اگر قادر به شنیدن هر صدا هستید، پاسخ دهید. اگر شخصی نتواند زنگ های خاصی را بشنود، این نشان می دهد که تا حدی کاهش شنوایی وجود داشته است.

گزینه های درمانی برای کاهش شنوایی مربوط به سن

هیچ درمانی برای کاهش شنوایی مربوط به سن وجود ندارد. در صورت تشخیص این بیماری، پزشک برای بهبود شنوایی و کیفیت زندگی با شما همکاری می کند. پزشک شما ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

  • انواع سمعک برای کمک به شما در بهتر شنیدن
  • دستگاه های کمکی ، مانند تقویت کننده های تلفن
  • آموزش زبان اشاره یا لب خوانی (برای کاهش شنوایی شدید)

در برخی موارد ، پزشک شما ممکن است کاشت حلزون را توصیه کند. این یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که با جراحی در گوش شما کاشته می شود. کاشت حلزون می تواند صداها را تا حدی بلندتر کند، اما شنوایی طبیعی را بازیابی نمی کند. این گزینه فقط برای افرادی که شنوایی شدید دارند استفاده می شود.

نکات کلیدی

  • کاهش شنوایی مربوط به سن، کاهش شنوایی تدریجی هر دو گوش است. این یک مشکل شایع در ارتباط با افزایش سن است.
  • اگر به طور ناگهانی دچار کم شنوایی شدید ، فوراً به شنوایی شناس جهت انجام آزمایشات شنوایی مراجعه کنید زیرا این ممکن است در اثر ایجاد یک مشکل جدی در شنوایی ایجاد شود.
  • اجتناب از قرار گرفتن مداوم در صداهای بلند می تواند به محافظت از شنوایی شما کمک کرده و از کاهش شنوایی تدریجی جلوگیری کند.
  • این یک بیماری برگشت پذیر نیست بنابراین پیشگیری مهم است.

چشم انداز

کاهش شنوایی مربوط به سن یک بیماری پیشرونده است. این بدان معنی است که با گذشت زمان بدتر می شود. اگر شنوایی خود را از دست بدهید، دائمی خواهد بود. با این حال، استفاده از وسایل کمکی مانند سمعک می تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد. همچنین از افسردگی، اضطراب و انزوای اجتماعی که غالباً با این بیماری رخ می دهد ،جلوگیری می­کند. کلینیک شنوایی طنین با ارائه خدمات شنوایی و مشاوره رایگان بهترین راهکار مقابله با این مشکل را در اختیارتان قرار می­دهد. با ما تماس بگیرید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
احساس رایگان برای کمک!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *